sâmbătă, 10 martie 2012

8 Martie

A venit si ziua de 8 martie,noi femeile de la salubritate,ne-am trezit ca in fiecare zi de dimineata ,4,30,nu asteptam nimic deosebit de la aceasta zi ,cand ne intalnim ne intrebam:
-Oare chiar nu o sa primim nimic nici anul acesta se 8 martie,de 3 ani nu am mai primit ,decat o simpla floare si urarea de :LA MULTI ANI ,din partea primarului.
-Credem ca nu !
Zicem toate in cor ,plecam la treaba noastra zilnica ,sa facem orasul luna.E ora 7 ,suna telefonul,este o colega ,intreb daca plecam si noi mai repede ,dar nu stie nimic.
E ora 9 suntem anuntate ca la ora 10,45 trebuie sa ne intalnim toate sa primim felicitari de 8 martie.
-Offff doar felicitari .
Asa cu inimile stranse ,ne intalnim toate ,barbatii sunt lasati sa plece ,iar noi ramanem si seful scoate un tabel ,surpriza ,ne cheama pe rand,era o prema de 150 de ron.,nu mai putem de bucurie
-In sfarsit si-au adus aminte si de noi.
Am primit toate banii, iesim in strada
-Unde mergem si noi fetelor astazi?
-Hai la restaurant,pe la ora 16.
-Bine ne intalnim in colt .
Zis si facut ,la ora 16 suntem la locul stabilit,intre timp am rezervat o masa pentru 7 persoane ,nu au sa vina toate ,fiecare are probleme care ,poate nu pot fii amanate macar cu o zi..
In restaurant este admosfera de sarbatoare ,muzica ,mese rezervate de femei ,macar astazi sa fim singure fara probleme ,copii si barbatii.
Este placuta atmosfera ,comandam si noi cate un meniu ,nu prea conteaza ce contine,e minunat ca suntem deconectate de la tot si toate ,mai suntem trezite din cand in cind de cate un telefon ,discutam,radem ,glumim,incepe sa cante formatia ,iesim la dans ,era o plcere sa vezi aproape doar femei(mai erau rataciti si cativa barbati),uite asa trec orele ca vantul.Plecam fiecare la casele noastre multumite de ziua de 8 martie de anul acesta,ne intoarcem fiecare la viata noastra zilnica ,cu bune si cu rele.
 

         


3 comentarii:

mirela simona spunea...

Superba povestirea ta adevarata ,ma bucur ca te-ai distrat ,macar pentru cateva ore ai scapat de griji ,imi place mult cum descri totul ,ai talent,te puppacesc si te iubesc,draga prietena!

Mirela spunea...

Multumesc draga mea tiza si prietena,imi doresc ca toate femeile din lumea asta sa fi avut o zi de 8 martie macar ca noi.

Blogul lui Jeny spunea...

Eeee, uite ca a venit primavara la voi...in suflete. Mirela, te apuci de scris nu numai de bucatarit. Sa fiti iubite TOT ANUL si fericite la fel.