vineri, 21 august 2009

VACANTA

Am sa povestesc o intimplare petrecuta recent.Este vacanta si baiatul meu mai mergea ocazional la o biserica de pocaiti ,in aceasta vacanta au facut o tabara, la munte ,in localitatea IGHEL din jud. Alba au venit sa mearga si baiatul meu ,pt.6 zile era 950 de mii ,vechi, am spus ca nu ar fi mult trei mese pe zii,dormit si recreere .Avenit ziua plecari ,au mers cu trenul pina in statia Alba de acolo cu un microbuz pina la locul unde era tabara.A fost totul bine si frumos pina sau intilnit mai multa grupe de copii din mai multe orase de pe linga Alba ,ai nostri erau 8 copii ,dar au inceput altii sai batjocoreasca si sa ii injure, ca sunt nespalati si cite altele,mai luau cite un pumn in cap ,cite o slipa in fund,va intrebati daca erau singuri?nu aveau o asa zisa coordonatoare cu ei,care nu a miscat un deget ca sa ii apere ,de cei mai mari ,au 13 ani,era ca in padure fiecare pt. el, sa supravetuieasca,condiitiilor,nu aveau semnal la telefoane ,desi nea spus ca este semnal pe orange,cind sunam la singurul telefon functional nu se raspundea la el ,era al ei, al coordonatoarei,deci pe bani nostri copii in loc sa se distreze ,sa se recreeze,au fost pusi sa care apa cu galetile ,sa spele vasele ,desi erau femei platite pt. asa ceva.Intro zi un baiat din alt oars a batut o fata de la noi din grup ,parinti revoltati au mers dupa ea ,am mers cu masina noastra si am luat acasa copii ,care abia au apucat sa ajunga acasa ,erau flaminzi, nespalati raciti ,se spalau doar cu apa din riu si cum era rece au racit.Oare de ce fac tabere pe bani parintilor si nu le ofera conditi,de igiena si hrana si cel mai important nu au grija de ei ii lasa de capul lor sa se descurce,dar de cele mai multe ori se produc tragedii ,de nu ii mai vezi in viata pe copii.Asa departe a ajuns lumea asta , profita de orcice mai ales de pe urma copiilor,care ar trebui protejati nu jegmaniti.Iti este frica sa i-ti mai lasi copilul in tabara sau excursie ca nu stii ce se poate intimpla.Asta a fost vacanta ratata a copiilor din CALAN .

2 comentarii:

Anonim spunea...

E trist ce s-a intimplat, eu mergeam la protectia consumatorului sau la cei ce trebuie sa raspunda de asta si ii reclamam, sint sigur ca au mai facut asa si cu altii, si vor mai face si in continuare, atita timp cit nu-i opreste nimeni.
Imi amintesc cu groaza de acei copii inecati la mare pentru ca supraveghetoarea nu si-a facut datoria. Aceste animale de oameni trebuie sa dea socoteala de faptele lor, asa e corect. In fond e vorba de viata unor copii. Imi pare tare rau ca a patit asa ceva.

coreanca spunea...

Alex , te credeam momarlan. Si ce tabara este aia? Suvival? Doar de ii educa in spirit de gangsteri sau ceva Rambo. Si zici ca mai erau si bisericosi. Pai se pare ca ceva e putred . Dar nu au nici o scuza excrocii. Ma intreb de erau si copii lor pusi sa faca dusuri suedeze . Ai greptate , in cine sa mai crezi? Nu mai sunt aparati copii , si cred ca de aia ii antrenau la a da cu pumnu , sa se apere singuri. Or fi vrand sa le si multumesti.