vineri, 13 februarie 2015

Nepasarea

Am sa povestesc ,o intamplare ,pe care am trait-o zilele trecute.Era o zi insorita ,a nins toata  noapte,dar a iesit soarele si zapada a inceput sa se topeasca din loc ,in loc.Dupa ce am terminat treaba la serviciu ,de curatat zapada ,pe trotuare ,am luat o mica pauza,intr-un loc insorit.Un domn ,trecut de 60 de ani se apropie si spune:
-Uite vezi omul acela ?
-Care ?
-Cel cu baston .
Mi-am intors privirea ,era un om ,invarsta ,care abia mergea,avea si o plasa ,grea,abia o ducea ,abia se misca,empleticindu-se .
-Da ,zic,ce este cu el ?
-Uite el abia merge,iar fata lui a trecut pe langa el si nu l-a bagat in seama,sa il ajute.
-Pai ,cum se poate?unde e?
-Cea cu geaca deschisa la culoare,traieste cu el in casa si uite ca nu il baga in seama.
Am ramas stupefiata ,cum se poate asa ceva,parintele tau sa se chinue ,sa mearga ,iar tu copilul lui sa nu iti pese ,sa te faci ca nu il vezi.M-am tot uitat dupa el ,se misca incet ,a pus plasa jos intr-o scara ,sa se odihneasca,am plecat fara sa stau prea mult pe ganduri ,l-am ajuns si i-am cerut sa imi dea mie plasa ,sa il ajut.
-Lasa doamna ,ca o duc eu ,asa cum  pot.
-Unde stai?
-Aici aproape,dupa colt.
-Lasa ca te ajut eu ,vad ca este o plasa grea si pentru mine ,dar pentru dumneata.
Am luat plasa,era grea,erau cumparaturi facute la market,mergea incet in urma mea ,asteptam din cand in cand ,ca sa ma ajunga.Am ajuns la scara unde statea.
-Va descurcati de aici ?
-Da ,multumesc .
I-am dat plasa,dar nu il tineau picioarele,era sa cada ,m-am speriat,offff,doamne.
-La ce etaj stati?
-La etajul trei.
-Lasati ca o duc eu pana la usa .
Am luat plasa ,am lasat-o la usa ,el urca incet ,incet ,scarile.A iesit in strada ,aveam un gust amar,imi pun si astazi o gramada de intrebari ,nu inteleg cum o fata a putut sa treaca nepasatoare pe langa parintele ei ,fara sa il ajute ,fara sa il sprijine,mai ales ca avea mare nevoie de ajutor.Sper doar ca aceasta fiinta ,sa gaseasca iertare in fata lui Dumnezeu ,sa nu ajunga si ea la randul ei ,in aceeasi situatie.2 comentarii:

crina spunea...

dumnezeu este sus si vede pe toata lumea frumos din partea dumneavoastra

Blogul lui Jeny spunea...

Of Mirela ! Cati nu sunt in aceasta situatie. Nu putem sa judecam pe nimeni. Ne doare sufletul si nu putem intelege pt ca noi nu suntem la fel. Si sa stii ca vei primi ceea ce vei da.