marți, 8 martie 2011

8 MARTIE

Astazi este ziua de 8 martie ,ziua femeii,a tuturor mamelor.A gasit,in plimbarile mele pe net,ginduri dedicate mamei,mi-au placut foarte mult,asa ca o sa le scriu si eu pe acest blog.


"Mamele sunt locul unde dragostea
Rasare din pamânt,
Si fericirea cânta asemenea clopotelor
În onoarea nasterii noastre.

Mamele sunt soarele care straluceste
Pentru viata cerului nostru interior,
Ca sa putem stii ca suntem iubiti
Si sa nu avem nevoie sa ne punem întrebari despre asta.

Mamele sunt luna care lumineaza pamântul
Deasupra disperarii noastre negre,
Ca atunci când suntem îndurerati, sa stim
Ca cineva ne vegheaza tot timpul.

Oricare ar fi teama, durerea sau deznadejdea
Care ne-ar umple viata,
Stim ca deasupra acestei furtuni
Avem, mereu, dragostea lor."



Mamele nu au varsta. Nu exista mame tinere, mame batrane, mame frumoase sau mame urate. Exista doar mame, iar fiecare dintre ele este unica pentru copilul caruia i-a dat viata. O viata fizica, dar mai ales morala. Pentru ca mama e portretul la care pruncul priveste inca din primele zile de viata si de la care se inspira in tot ceea ce va face ulterior. Ea sadeste in copilul sau primele rasaduri ale educatiei morale, religioase si intectuale.

Poate cea mai grea meserie din lume e cea de mama. E meseria cu care nu ajungi niciodata la pensie, o meserie care se hraneste doar din recompense spirituale, insa inegalabile din orice alt punct de vedere. Asta si inseamna bucuria de a fi mama: capacitatea de a trai prin intermediul copiilor tai, capacitatea de a resimti fiecare din bucuriile lor ca si cum ar fi ale tale.

Nu trece o zi fara mama in gandul meu. E mereu acolo, chiar daca fizic e departe. Insa, precum spunea Balzac, pentru mame nu exista spatiu: o adevarata mama presimte si-si vede copilul de la un pol al pamantului la altul. Ea e izvorul acela de iubire neconditionata, o sursa inepuizabila de bucurie si optimism.

Se spune ca o mama buna face cat 100 de invatatori. Insa, inainte de orice, mama te invata sa fii om. Tu esti o mica particica din ea: te nasti, cresti, te maturizezi si multe din gesturile, gandurile si trairile tale sunt o reflexie a ei. Astfel ca, o viata de om e prea putin pentru a-i multumi mamei pentru tot ceea ce face zilnic pentru tine.

Insa, pentru ca luna martie e una speciala, am crezut de cuviinta sa multumesc celei care mi-a dat viata apeland la cuvantul scris: o bucata de text in loc de felicitari si flori. La multi ani MAMA!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hai mai...o bucata de text??? Dar o imbratisare , un sarut pe mainile zbarcite, si unul pe obrazul ridat, plus o ora buna de "povesti"cu ea, amintiti-va cate nazdravanii faceati, voi copii,toate acestea fac cat o avere. Mai ales ca mama ta e langa tine. Ai grija de ea , si desi si tu esti mama. ea e si bunica...

Mirela spunea...

Bucata de text este dor pt. blog,imbratisarile sunt in realitate.

Anonim spunea...

Foarte interesant. Cea ce am citit pe saitul tau despre Blogger: Blogul Mirelei - Trimiteti un comentariu m-a surprins placut. Va felicit pentru realizarea mirelamagica.blogspot.kr, care e un site care merita citita.